31 Ağustos 2009

Hintpare


Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Yapılışı:

Tatlıyı yapmaya başlamadan önce şerbeti hazırlayıp, soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, derin bir kabın içerisine koyun. Yumurtaları da ilave edip, iyice yoğurun. Hindistan cevizini ekleyip, yoğurmaya devam edin. İki su bardağı kadar un ile kabartma tozunu karıştırıp, tel süzgeçten eleyin. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un ilave edip, yoğurmaya devam edin. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar alıp, elinizde yuvarlayın ve pişirme kağıdı konmuş fırın tepsisine dizin. Önceden ıstılmış, 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyan şerbeti, gezdire gezdire dökün. Hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Çok kalabalık değilseniz yarım ölçü yapmanızı tavsiye ederim. Şerbeti dökmeden önce pişenleri derin bir tepsiye alınız. Sonra önceden hazırladığınız ılık şerbeti, gezdirere gezdire dökünüz. Şerbeti tamamiyle çekene kadar bekleyip, sonra servis yapınız.

2 yorum:

  1. Ellerinize saglik bu tarifi bende seviyorum arkadasim vermisti .Emeginize saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hem kolay hem bereketli bir tarif gerçekten. Afiyet olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil