2 Ağustos 2009

Yalancı Tavuk Göğsü


Malzemeler:
  • 10 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 2 kahve fincanı dolusu un
  • 1 kilo süt
  • 2 tane damla sakızı

Yapılışı:

Teflon bir tencerede unu, kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Sonra şeker, damla sakızı ve süt ekleyip, karıştıra karıştıra pişirin. İyice katılaşınca, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca mikserle iyice çırpın ve servis tepsisine dökün. Buzdolabında soğuduktan sonra tarçın dökerek servis yapabilirsiniz.

Püf noktası:

Pişen karışım, soğuduktan sonra mutlaka mikser ile çırpılmalıdır. Özellikle yazın üzerine dondurma ve çikolata sosu koyarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder