10 Şubat 2010

Şekerpare


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (ben 3,5 su bardağı kullandım)

Serbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limonun suyu

Yapılışı:

Şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp, şerbeti pişirmeye başlayın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 15-20 dakika kadar daha pişirin. Sonra ılımaya bırakın. Diğer tarafta, yumurta ile şekeri iyice çırpın. Sonra yakmadan eritilmiş olan tereyağını ve limon kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırıp, tel süzgeçten eleyin. Hamur elinize yapışmayacak şekilde, yumuşak bir kıvama gelene kadar un ekleyip, yoğurun. Sonra cevizden küçük hamur parçasını, elinizde yuvarlayın ve fındığı hamurun içine bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin üzerine, bir kaç dakika bekledikten sonra ılımış olan şerbeti gezdirerek dökün. Şerbet çekince servis yapın.

Püf Noktası:

Cevizden daha küçük büyüklükte hamur alıp, yuvarlayın. Şayet büyük hamur parçaları alırsanız, şekerpareleriniz pişerken yarılmaya başlar. Bir gün sonra servis yaparsanız, çok daha güzel oluyor.

2 yorum:

  1. Siteniz çok güzel ve faydalı..

    lezzetli yemek tarifleri için linke tıklayabilirsiniz.

    Lezzetli Yemek Tarifleri

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Ceren Hanım. Bebeğimin doğumuyla birlikte bir süreliğine ara vardım tariflere. Yakın zamanda yeni tarifler eklemeyi umut ediyorum. :)

    YanıtlaSil