5 Temmuz 2009

Etli Pırasa


Malzemeler: (3-4 kişilik)
  • 350 gram kuşbaşı
  • 500 gram pırasa
  • 2 tane orta boy patates
  • 2 tane orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • yarım limon
  • karabiber, tuz

Yapılışı:

Dana kuşbaşı kullanacaksanız düdüklünün düdüğünü kapattıktan sonra eti, 15-20 dakika kadar pişirin. Şayet kuzu kuşbaşı kullanacaksanız hemen yemeği yapmaya başlayabilirsiniz. Teflon bir tencereye eti koyun ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Diğer tarafta havuçları ve patatesleri iri iri doğrayın. Pırasaları ise daha küçük doğrayınız. Et suyunu çekince zeytinyağını ilave edip, şöyle bir iki dakika kavurun. Önce patatesleri ve havucu, sonra pırasaları ekleyip, kavurun. Salçayı ilave edin ve hepsini karıştırın. 3 su bardağı (200 ml lik) su, limon suyu ve baharatları ekleyip, kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder