8 Temmuz 2009

Muzlu Kremalı Rulo Pasta


Malzemeler:(6 kişilik)
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane muz

Krema:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • yemek kaşığının ucu ile tereyağı

Yapılışı:

Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Limon kabuğu rendesini ilave edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu tel süzgeçte eleyerek, ekleyin. Hepsini karıştırıp, hafif yağlanmış orta büyüklükteki dikdörtgen bir tepsiye dökün. 180 derecede pişirin. Diğer tarafta kremayı hazırlamaya başlayın. Bir tencereye şeker, un ve vanilyayı koyup, karıştırın. Sütü ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Kısık ateşte, karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edin. Bir iki dakika daha pişirip, kremayı ocaktan alın. Pişen keki tepsiden çıkarın ve üzerine eşit olacak şekilde sıcak kremadan sürün. Muzu ortadan ikiye bölün. Birini keki rulo yapmaya başlayacağınız kenara yerleştirip, rolu yapın. Diğer yarısını da araya koyup, kekin tamamını rulo şeklinde sarın. Üzerini kalan krema ile kaplayıp, krema ılıyınca buzdolabına koyun. Krema donunca servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Keki krema ile kapladıktan sonra, kremanın tabağa akan kısmını kestiğiniz dilimin üzerine koyarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder