2 Temmuz 2009

Sarımsaklı Et Köfte


Malzemeler: (3-4 kişilik)
  • 350 gram köftelik kıyma
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • kimyon, karabiber, kırmızıbiber, tuz

Yapılışı:

Derince bir kaba kuru soğanı rendeleyin. Sarımsakları ezip, ekleyin. Eti ve yumurtayı ilave edip, hepsini iyice yoğurun. Son olarak baharatları ekleyin ve yoğurun. Teflon bir tavaya biraz yağ koyun. Tava ısınınca, hazırladığınız köfteleri tavaya koyun ve çevire çevire pişirin.

Püf Noktası:

Köfte yaparken biraz yağlı et kullanın. Dana ve kuzu etini eşit oranda karıştırarak, yumuşak köfteler yapabilirsiniz. Köfteleri istediğiniz gibi pişirebilirsiniz. Ben iyi pişmiş olarak yemeği tercih ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder