5 Temmuz 2009

Fırında Makarna


Malzemeler: (3 kişilik)
  • yarım paket o numara makarna
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı rendelenmiş peynir
  • 3 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • maydanoz, tuz, karabibiber

Yapılışı:

Makarnayı, tuz ve biraz sıvıyağ eklenmiş suda haşlayın. Diğer tarafta derin bir kabın içerisine yumurtayı, sütü, unu, yağı ve 1 su bardağı rendelenmiş peyniri koyup iyice karıştırın. Haşladığınız makarnayı bu karışıma ilave edin. Maydanozu ve baharatları koyup, iyice karıştırın. Beş dakika bu karışımın içinde bekletin. Son bir kez iyice karıştırıp, hafif yağlanmış fırın tepsisine dökün. Kalan 1 su bardağı peyniri makarnanın üzerine iyice yayın ve 200 derecede peynirler kızarıncaya kadar pişirin.

Püf Noktası:

Makarnayı karıştırdığınız sosun tuzunu ayarlarken, peynirin tuz miktarını da göz önünde bulundurun. Ben içine ve dışına rendelenmiş cheddar peyniri koydum. İçine beyaz peynir, üstüne kaşar peyniri ya da hem içine hem de dışına kaşar peyniri koyabilirsiniz. Maydanozu kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben çeyrek bağ maydanoz kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder