1 Temmuz 2009

Acem Pilavı


Malzemeler: (4-5 kişilik)
  • 500 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 orta boy soğan
  • yarım çay bardağı çam fıstığı
  • yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • tuz

Yapılışı:

Orta büyüklükte doğranmış kuşbaşıları derince bir tavaya alın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağının yarısını, ince doğranmış soğanları ve biraz tuz ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup, ocaktan alın. Başka bir yerde pirinci ve sapları ayıklanmış kuş üzümlerini, yirmi dakika suda ıslayın. Yayvan bir tencereye pişen eti dökün. Üzerine çam fıstıklarını ve kuş üzümlerini ekleyip, karıştırın. Karışımı tavaya yayıp, hafifçe üstüne bastırın. Isladığınız pirinci süzün ve etin üzerine yayın. Tereyağının kalanını eritip, pirincin üzerine gezdirin. 3,5 su bardağı et suyu veya su ekleyin. Eti ve pirinci karıştırmayın. Tuz ilave edip, suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Yemek suyunu çekince ocaktan alın. Yemeği servis yapacağınız kaba ters çevirip, servis yapın.

Bu pilavda, baharat olarak 1 tatlı kaşığı kadar karanfil de kullanılmaktadır. Ben tarçın ile beraber çok kuvvetli bir aroma oluşturduğu için koymadım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder