7 Temmuz 2009

Sebzeli Graten


Malzemeler: (3-4 kişilik)
  • 3 büyük kabak (750 gram)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 orta boy havuç
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • tuz

Sos:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz ve karabiber

Yapılışı:

Kabakları çizgi çizgi soyup, yıkayın. Orta büyüklükte küp küp doğrayın. Bir tencereye su ve tuz ekleyin. Kabakları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Başka bir yerde küp küp doğranmış havuç ve bezelyeleri de haşlayın. Haşlanınca soğumaya bırakın. Sosu hazırlamak için bir tavaya tereyağını koyun. Unu ekleyip, kokusu çıkana kadar yağda kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyip, karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin. tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine sebzeleri koyun. Üzerine hazırladığınız sosu yayın. Sosun üzerini kaşar peyniri rendesi ile kaplayın. 200 derecede sos kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder