29 Haziran 2009

İmam Bayıldı


Malzemeler:
  • 5 tane kemer patlıcan
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 büyük çarliston biber
  • 3 büyük domates
  • yarım demet maydanoz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber, tuz

Yapılışı:

Patlıcanları yıkayıp, çizgi çizgi kabuklarını soyun. Havlu kağıt ile iyice kuralayın. Yemeği pişireceğiniz yayvan bir teflon tencereye zeytinyağını koyun. Patlıcanları ortasından yarılmış şekilde tencereye yerleştirin. En küçük ocakta ve altı kısık şekilde patlıcanları pişirmeye bırakın. Tencerenin kapağını kapalı tutun. Ara sıra patlıcanları çevirin. Patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Başka bir yerde soğanları ince iri halkalar şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış biberleri de ilave edip kavurmaya devam edin. Sonra küçük küçük doğranmış domatesleri ve sarımsakları da ilave edin. Baharatları ekleyip, pişirin. Pişmeye yakın ince kıyılmış maydanozları ilave edin. Pişen patlıcanların içerisine harçtan koyun. Tencereye 1,5 su bardağı su koyup, su kaynadıktan sonra 15- 20 dakika daha kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Püf Noktası:

Patlıcanları yukarıda tarif edildiği şekilde pişirirseniz, yemek çok daha hafif olacaktır. Karnıyarık yaparken de aynı yöntemi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder