24 Mayıs 2009

Ay Pasta


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • Alabildiği kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • pudra şekeri

Harç:

  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3-4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri

Yapılışı:

Derin bir kapta yumurtayı iyice çırpın. Üzerine sıvıyağı ve suyu ilave edip, karıştırın. Kabartma tozunu un ile karıştırıp yoğurun. Hamur elinize yapışmayana kadar un ilave edip, yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar alın. Uzun dikdörtgen şeklinde açıp, içine ceviz ve pudra şekeri karışımından oluşan harçtan koyun. Rulo yapıp, ay şeklini verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pudra şekeri serpip, servis yapın.

Püf Noktası:

Pastanın hamurunda şeker olmadığından, mutlaka pudra şekeri serpilerek servis yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder