19 Mayıs 2009

Revani


Malzemeler:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:

Şerbeti hazırlamak için bir tencereye şeker, su ve limon suyunu ilave edip, şerbet hafif ağdalaşıncaya kadar pişirin. Sonra soğumaya bırakın. Başka bir yerde derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yağ ve yoğurdu ekleyip, karıştırın. Son olarak irmiği ve birbiriyle karıştırılmış un ve kabartma tozunu ilave edin. Karışımı yağlanmış, büyük kare borcam tepsiye dökün ve üstü kızarıncaya kadar 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarttığınız revaninin ılımasını bekleyin. Ilık şerbeti revaninin üzerinde gezdire gezdire dökün ve şerbetin çekmesini bekleyin. Dilimlediğiniz revanileri hindistan cevizi ile servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Revaninin şerbeti iyi çekmesi için, hem şerbetin hem de revaninin ılık olması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder