3 Mayıs 2009

Sandöviç


Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 silme tatlı kaşığı şeker
  • 1 küçük paket kuru maya(7 gr) veya bir kibrit kutusu büyüklüğünde pakmaya
  • 1 yumurta(akı içine sarısı dışına)
  • un

Yapılışı:

Derin bir kabın içine 4 su bardağı unu koyup, ortasını açın. Başka bir yerde 1 su bardağı sıcak su ile kuru mayayı karıştırın. Şeker ve tuzu ilave edip, mayanın kabarmasını bekleyin. Kabaran mayayı unun ortasına dökün. Yağı, yumurtayı ve yumurtanın akını ekleyip, hepsini yoğurun. Hamurunuz hala biraz daha una ihtiyaç duyacaktır. Hamur elinize yapışmayacak ve yüzeyi kesik kesik olmayacak şekle gelene kadar azar azar un ilave edip, yoğurun. Sonra mayası gelinceye kadar sıcak bir yerde bekletin. Mayası gelen hamurdan büyük parçalar koparıp, yuvarlayın ya da uzun sandöviç şekli verip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürüp, üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirin. Soğuduktan sonra içerisine peynir, domates ve maydanoz koyarak servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Mayanın çabuk gelmesi için, bardağı sıcak su dolu bir kabın içerisine koyabilirsiniz. Bu tarifi yarım su bardağı yağ koyarakta yapabilirsiniz. Ben yukarıda tarifin orjinalini verdim. Bu tariften 9 adet sandöviç çıkıyor. Şayet isterseniz hamurdan daha küçük parçalar alıp, kendinize küçük sandöviçler de hazırlıyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder