24 Mayıs 2009

Tas Kebabı


Malzemeler:(3 kişilik)
  • 500 gram dana veya kuzu kuşbaşı
  • 1 büyük çarliston biber
  • 3 orta boy domates
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • karabiber, kekik ve tuz

Yapılışı:

Kuşbaşıları küçük küçük doğrayın. Şayet dana eti kullanıyorsanız, düdüklü tencerede düdüğünü kapattıktan sonra 15 dakika kadar pişirin. Başka bir yerde, orta boy bir tencereye biraz zeytinyağı koyun. Küçük küçük doğranmış biber ve domatesleri ilave edip, biraz kavurun. Daha sonra, önce salçayı sonra eti ilave edin. Yarım çay bardağından biraz fazla su ilave edin. Tuz ve baharatları ilave edip, iyice karıştırın. En küçük ocakta ve kısık ateşte etler pişene kadar pişirin.

Püf Noktası:

Tas kebabı yaparken aslında kuzu eti tercih edilir. Kuzu eti kullanıyorsanız, önceden düdüklü tencerede pişirmeniz gerekmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder