1 Mayıs 2009

Patlıcan Sandöviç


Malzemeler:(4 kişilik)
  • 2 adet büyük patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ

Köfte için:

  • 450 gram kıyma
  • 1 ortaboy soğan
  • 1 yumurta
  • yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • karabiber, kırmızıbiber ve tuz

Sos:

  • 3 büyük domates
  • 3-4 iri diş sarımsak
  • çok az zeytinyağı
  • karabiber ve tuz

Yapılışı:

Yağı, teflon bir tencere veya tavaya koyun. Halka halka kesilmiş patlıcanları tencereye koyup kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Bu arada köfteleri hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kıymayı derince bir kaba alın. Soğanı içine rendeleyin. Yumurtayı, maydanozu ve baharatları ilave edip, iyice yoğurun. Küçük köfteler yapın. Kızaran patlıcanların yarısını orta boy bir fırın tepsisine alın. Çok az yağ ekleyip, aynı tencerede veya tavada köftelerinizi hafif kızartın. Kızaran köfteleri patlıcanların üzerine yerleştirin. Sosu yapmak için derince bir tavaya domatesleri rendeleyin. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp, ekleyin. Zeytinyağını ve baharatları ilave edip, domatesler biraz suyunu çekince ocaktan alın. Sosunuzun yarısını köftelerin üzerine dökün. Ayırdığınız patlıcanları köftelerin üzerine dizin ve kalan sosu, patlıcanların üzerine dökün. 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Püf Noktası:

Şayet domatesler çok sulu değilse, yemeğin iyi pişmesi için yemeğe yarım çay bardağından az su ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder