13 Mayıs 2009

Karnıbahar Kızartma


Malzemeler:
  • 500 gram karnıbahar
  • 2 yumurta
  • zeytinyağı veya sıvıyağ
  • tuz

Yapılışı:

Karnıbaharı parçalara ayırıp, yıkayın. Bir tencereye karnıbaharları koyun ve haşlayın. Yumurtaları derince bir kaba kırın ve iyice çırpın. Biraz tuz ekleyip, tekrar çırpın. Tavaya zeytinyağını koyun. Haşlanan karnıbaharları iyice yumurtaya bulayıp, kızartın. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Püf noktası:

Karnıbaharları ezilecek kadar çok haşlamayın. Haşlarken suyuna biraz sirke eklerseniz evi saran kokusundan kurtulabilirsiniz. Havuç kızartmasını da aynı şekilde yapıyoruz. Havuçları ikiye veya üçe bölüyoruz ve haşlıyoruz. Yumurtaya bulayıp, kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder