27 Mayıs 2009

Haşhaşlı Revani


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı+çeyrek su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Krema:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt(kremşantiyi hazırlamak için)

Yapılışı:

Revaninin kendisini hazırlamak için; yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpın. Sonra yağı, haşhaşı ve irmiği ilave edip, iyice karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yağlanmış bir fırın tepsisine karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Revani soğurken şerbetini hazırlayın. Ilık şerbeti soğuyan revaninin üzerine dökünüz.

Kremayı yaparken, önce şeker, un ve vanilyayı karıştırın. Sonra sütü ilave edip, krema katılaşıncaya kadar pişirin. Krema soğuduğunda, soğuk süt ile kremşantiyi mikserde iyice çırpın ve kremanın içine ilave edin. İyice karıştırın. Revaninin üzerine dökün. Krema soğuyunca servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Bu pastayı yaparken dikkat edilecek iki husus var: Birincisi revani soğumadan kesinlikle şerbeti dökmeyiniz ve şerbetin de ılık olması gerektiğini unutmayınız. İkincisi ise kremşantiyi krema soğumadan, kesinlikle kremaya eklemeyin. Aksi taktirde fazla akışkan bir krema elde edersiniz ve servisi zor olur.

1 yorum:

  1. Bu tarif gerçekten çok güzel oluyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar.

    YanıtlaSil