3 Mayıs 2009

Limonlu Muhallebi


Malzemeler:(4-5 kişilik)
  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincan toz şeker
  • 1 kahve fincanı dolusu pirinç unu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 parça damla sakızı

Yapılışı:

Orta boy bir tencereye şekeri, vanilyayı ve pirinç ununu koyup, hepsini iyice karıştırın. Sonra sütü, limon kabuğu rendesini ve damla sakızını ekleyip, koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştıra karıştıra pişirin. Kaselere alın. Ilıyınca buzdolabına koyun. Hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Bütün sütlü tatlıları yaparken, önce süt dışındaki tüm malzemeyi ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra sütü ilave edin. Böylece vanilya ya da pirinç unu, sütü eklediğinizde topak topak olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder