14 Mayıs 2009

İrmik Helvası


Malzemeler:(3-4 kişilik)
  • 1 kase irmik
  • yarım çay bardağı helva fıstığı
  • 50 gram tereyağı

Şerbeti:

  • 1 kase şeker
  • 2 kase su

Yapılışı:

Yayvan teflon bir tencereye tereyağını ve fıstıkları koyun. Tereyağı eriyinceye kadar fıstıkları kavurun. Tereyağı yanmaya başlamadan irmiği ekleyin ve karıştıra karıştıra hepsini kavurmaya başlayın. Başka bir yerde şerbetini yapmaya başlayın. Şeker ve suyu bir kapta kaynatın. İçerisine bir kaç damla limon suyu ekleyin. Şerbet, biraz koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın. İrmikler pembeleşip kavrulduğunda, şerbeti yavaş yavaş ilave edip, karıştırın. Bir kaç dakika daha, şerbet çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Tarçın dökerek servis yapabilirsiniz.

Püf noktası:

İrmik helvasını istediğiniz ölçüyü kullanarak yapabilirsiniz. Kase yerine, su bardağı veya fincan da kullanabilirsiniz. Önemli olan 1 ölçü irmik için; 1 ölçü şeker ve 2 ölçü su kullanmanızdır.

İrmik helvasını kimi tane tane, kimi ise macun kıvamında sever. Şayet tane tane olsun diyorsanız o zaman su miktarını yarıya düşürmelisiniz. Yani 1 ölçü irmik, 1 ölçü şeker ve 1 ölçü su.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder