4 Haziran 2009

Kısır


Malzemeler:(4 kişilik)
  • 4 çay bardağı ince bulgur
  • 3 orta boy domates
  • 1-2 tane orta boy çarliston biber
  • 4-5 tane iri diş sarımsak
  • 4-5 tane yeşil soğan
  • yarım demet maydanoz
  • nar ekşisi ve zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu tatlı biber salçası
  • karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuz

Yapılışı:

Kısıra başlamadan önce yeşillikleri hazırlayın. Yeşil soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın. Domatesleri ve biberleri de küçük küçük doğradıktan sonra bulguru derince bir kaba alın ve kaynar su ile ıslayın. Çok fazla su ile ıslamayınız. Sonra salça, küçük doğranmış sarımsakları ve baharatları ilave edip, yoğurun. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip, bulgurun diriliği gidene kadar yoğurmaya devam edin. Önce nar ekşini sonra zeytinyağı ekleyin ve yoğurun. En son yeşilliğini ilave edin ve yeşillikler ezilmeden şöyle bir yoğurup, servis tabaklarına alın. Marul ve domates ile servis yapın.

Püf Noktası:

Kişi başı bir çay bardağı ince bulgur kullanın. Bulguru çok fazla miktarda su ile ıslamayınız. Domates ile yoğurduğunuz için, bulgurun diriliği yoğruldukça kaybolacaktır. Kısırın ekşisini ve yağını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Yalnız zeytinyağı ile yapılan kısırın tadı bir başka güzel olur. Nar ekşisi kullanmıyorsanız yerine limon suyu kullanabilirsiniz. Yağı ve nar ekşisini ekledikten sonra, kısırın tuzunu kontrol ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder