11 Haziran 2009

Havuçlu Kek


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 su bardağı havuç
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya

Sosu:

  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 200 gram krem peynir
  • 230 gram pudra şekeri
  • 1 vanilya
  • 1 limon rendesi
  • 100 gram çekilmiş ve kavrulmuş ceviz veya badem

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpın. Yağı ekleyip, tekrar iyice çırpın. Havuç ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın. Ceviz, tuz ve tarçın ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı tel süzgeç ile eleyip, karıştırın. Orta boy yağlanmış bir fırın tepsisine karışımı dökün ve 180 derecede pişirin.

Sosu hazırlamak için derin bir kabın içerisine tereyağı, peynir, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı koyup, mikser ile karıştırın. Soğuyan kekin üzerine sosu yayın. Üzerine kavrulmuş cevizi döküp, servis yapın.

Püf Noktası:

Sosun içinde peynir bulunduğundan, servis yapıldıktan sonra kalanı buzdolabında muhafaza ediniz. Tekrar servis yapacağınız zaman, keki yarım saat önceden dışarı çıkarıp, servis yapınız.

2 yorum:

  1. İngilizler havuçlu keki daima soslu hazırlıyorlar. Gerçekten denemeye değer bir tarif. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Yaa ne kadar ilginc...

    YanıtlaSil