7 Haziran 2009

Kremalı Mantar Çorbası


Malzemeler:(4-5 kişilik)
  • 350 gram mantar
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • yarım su bardağı krema
  • 1 su bardağı süt
  • 5 su bardağı su
  • tuz, karabiber ve kırmızıbiber

Yapılışı:

Mantarları yıkayıp doğrayınız. Orta boy bir tencereye tereyağını koyun ve mantarları kavurmaya başlayın. Mantarlar suyunu çekince unu ilave edip, karıştırın. Kaynar suyu ilave edin. Beş dakika sonra sütü ekleyin ve karıştıra karıştıra pişirmeye devam edin. Çorba kaynamaya başladığında kremayı ilave edin. Beş dakika kadar daha pişirip, ocaktan alın. Karabiber ve kırmızıbiber ile servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Mantarların kararmaması için, doğranmış mantarları limonlu ve zeytinyağlı suda bekletiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder