11 Haziran 2009

Rus Salatası


Malzemeler: (4-5 kişilik)

  • 5 orta boy patates
  • 5 orta boy havuç
  • yarım su bardağı bezelye
  • 250 gram salatalık turşusu
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • karabiber ve tuz

Yapılışı:

Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp, haşlayın. Bezelyeyi de haşlayıp, hepsini derince bir kabın içerisine dökün. Salatalık turşusunu da küçük küçük doğrayıp, ekleyin. Mayonez, karabiber ve tuz ekleyip, iyice karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerini mayonez ile kaplayarak servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Salatalık turşusu da tuzlu olabileceğinden, tuz ilave ederken dikkatli olun. Şayet vaktiniz kısıtlıysa, hazır garnitür ile de rus salatasını hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder