4 Haziran 2009

Kadayıflı Muhallebi


Malzemeler: (5-6 kişilik)
  • 125 gram kadayıf
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 50 gram tereyağı

Muhallebi:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket sade krem şanti

Yapılışı:

Kadayıfı küçük küçük didikleyin ve derin bir teflon tencereye alın. Tereyağını ve cevizi ekleyip, karıştıra karıştıra kavurun. Kadayıflar kavrulunca ocaktan alın. Başka bir yerde derin bir kaba şeker, un ve nişastayı ilave edip, karıştırın. Sonra sütü ekleyip, katılaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin ve soğumaya bırakın. Muhallebi soğuduktan sonra 1 paket toz krem şantiyi muhallebiye ekleyin ve iyice karıştırın. Kaselerin altına kavurduğunuz kadayıftan koyun. Muhallebiyi kaselere dökün. Sonra kavrulan kadayıf ile süsleyin. Buzdolabına koyun. Soğuk olarak servis yapın.

Püf Noktası:

Krem şantiyi muhallebi soğumadan karıştırmayınız. İsterseniz bir tepside de tatlınızı hazırlayabilirsiniz. Orta boy bir fırın tepsisi için 25o gram kadayıf kullanınız. Yukarıdaki işlemin aynısını bu sefer tepside uygulayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder