11 Haziran 2009

Mercimek Çorbası


Malzemeler: (6-8 kişilik)
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • karabiber, kırmızıbiber, kimyon, tuz ve kişniş(isteğe bağlı)

Yapılışı:

Kırmızı mercimeği ve pirinci tel süzgeç ile yıkayıp, düdüklüye koyun. Sarımsakları da doğrayıp, ilave edin. Üzerine 7-8 su bardağı su ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kişniş ve kimyonu ekleyip, karıştırın. Düdüklünün düdüğünü kapattıktan sonra, yarım saat pişirin. Pişen mercimeği orta boy bir tencereye alın. Koyu bir kıvamı olacağından su eklemeniz gerekmektedir. Kıvamını kendi damak zevkinize göre ayarlayın ve tuz ekleyerek karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya başladığında bir sahana 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı koyun. Kırmızıbiber ve naneyi tereyağında yakıp, çorbaya ekleyin. Bir iki dakika kadar daha kaynatıp, servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder