25 Haziran 2009

Sarımsaklı Köfte


Malzemeler: (3-4 kişilik)
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 yemek kaşığı dolusu irmik
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 silme yemek kaşığı biber salçası
  • karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuz

Sos:

  • 1 çay bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 4-5 tane iri diş sarımsak
  • kırmızıbiber, kimyon, tuz ve kuru nane
  • yarım çay bardağı su

Yapılışı:

Bir kabın içerisine irmiği su ile ıslayın. Bulguru yayvan bir kabın içerisinde, sıcak su ile iyice ıslayın. İrmiği, unu, yumurtayı, salçayı ve baharatları ilave edip, iyice yoğurun. Bu malzemeden küçük yuvarlaklar yapıp, üstüne hafifçe bastırın. Derin bir tencereye biraz tuz ile birlikte su koyup, kaynatın. Hazırladığınız köfteleri suda haşlayın. Başka bir yerde sosu yapmaya başlayın. Tavanın içerisine zeytinyağını koyun. Robotta çekilen sarımsakları ilave edip, bir iki dakika kavurun. Salçayı ekleyip, şöyle bir kavurduktan sonra nar ekşisini, suyu ve baharatları ilave edip, pişirin. Haşlanan köfteleri yayvan bir kaba alın. Sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın. Sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Püf Noktası:

Köfteleri ara ara kontrol edin ve aşırı haşlamayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder