24 Haziran 2009

İçi Dolu

Malzemeler:
  • 1 kilo irmik
  • 250 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • alabildiği kadar ılık süt

Harç:

  • 160 gram çekilmiş badem veya ceviz
  • 2 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı su

Şerbet:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:

Önce harcını hazırlayarak kurabiyemize başlayalım. Bir kabın içerisine badem, şeker, tarçın, ve su koyup, karıştıralım. Diğer taraftan derin bir kabın içerisine irmiği koyun. Benmari usulü eritilmiş tereyağını ekleyin. Karbonatı ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar süt ekleyip, yoğurun. Avucunuzun içerisine cevizden büyük parça alıp, elinizin içinde açın. Uçlarının kalın kalmamasına dikkat edin. Harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup, iki ucu birleştirin. Eliniz ile şekil verip fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında pişirin. Kurabiyeleriniz pişmeye yakın şerbetini pişirmeye başlayın. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, herbirine 2 yemek kaşığı kadar sıcak şerbetten gezdirin. Soğuyunca pudra şekeri ilave ederek, servis yapın.

Püf Noktası:

Kurabiyeleri oyalanmadan hızlı hızlı yapın. İrmik sertleşmeden kurabiyeleri hazırlamış olmalısınız.

3 yorum:

  1. Bu kurabiyeyi Kıbrıslı bir arkadaşım ile beraber yaptık. Kesinlikle soğuduktan sonra deneyin. Bence çok değişik ve lezzetli...

    YanıtlaSil
  2. Gul suyunu unuttunuz bunun en guzel tadini veren halis gul suyudur canim arkadasim

    YanıtlaSil
  3. Aslına bakarsanız unutmadık. Arkadaşım Kıbrıs'ta bazı tatlılara çiçek sularından koyduklarını buna da biraz eklenince güzel olacağından bahsetmişti. Yalnız bana biraz ağır geldiği için koymamayı tercih etmiştim. Fakat size de hak veriyorum. Tarifin içerisinde belirtip, kişilerin tercihine bırakmak sanırım çok daha doğru olurdu. Teşekkürler...

    YanıtlaSil