11 Haziran 2009

Sulu Köfte


Malzemeler: (3-4 kişilik)
  • 200 gram yağsız et
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • karabiber, tuz
  • un

Yapılışı:

Derin bir kabın içine soğanı rendeleyiniz. Rendelenen soğanın suyunu iyice süzünüz. Kıyma, yumurta, karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Pirinci tel süzgeçte yıkayıp, kıymaya ekleyin. Hepsini iyice yoğurduktan sonra, eti dolapta yarım saat kadar bekletin. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, un ile unlayın. Diğer taraftan orta boy bir tencereye çok az sıvıyağ ve salça koyun. Salçayı yağda biraz kavurup, 7-8 su bardağı su ekleyin. Patates ve havuçları iri küpler şeklinde doğrayın. Önce havuçları salçalı suya ekleyin ve biraz piştikten sonra patatesleri de koyun. Köfteleri yavaş yavaş ilave ederek, şöyle bir karıştırın. Köftelerin pirinci piştiğinde yemeğiniz servise hazır demektir.

Püf Noktası:

Malzemeleri ekleyip, yoğurduğunuzda köfte yapmak için cıvık olduğunu düşünüyorsanız biraz galeta unu ekleyebilirsiniz. Ben, evde pilavlık pirinç kalmadığı için, baldo pirinç koymak zorunda kaldım. Pilavlık pirinç ile görüntüsü daha güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder