24 Haziran 2009

Kolay İskender Kebap


Malzemeler: (3 kişilik)

  • 800 gram biftek
  • 3 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
  • karabiber, kırmızıbiber, tuz
  • pide
  • tereyağı

Sos:

  • 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı su
  • Karabiber, kırmızıbiber, tuz

Yapılışı:

Pideleri küçük küçük doğrayıp, tabaklara yerleştirin. Biftekleri uzunlamasına kesin. Düdüklü tencerede düdüğünü kapattıktan sonra, 20 dakika pişirin. Pişen biftekleri bir tavaya alın. Zeytinyağı ekleyip, baharatlarla beraber şöyle bir kavurun. Başka bir yerde sosu yapmaya başlayın. Tereyağına salçayı ekleyip, biraz kavurun. Suyu ilave edin. Baharatları ekleyip, kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Pidelerin üzerine sosu dökün. Biftekleri üzerine yerleştirin. Biraz tereyağını ocakta kızdırın ve etin üzerine dökün. Servis tabağının yanına yoğurt koyarak servis yapın.

Püf Noktası:

Burda sosun miktarı, üzerine gezdireceğiniz tereyağının miktarı hep damak zevkinize bağlı. Ölçüyü azaltıp, artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder