22 Ocak 2010

Ezogelin Çorbası


Malzemeler: (8-10 kişilik)
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • yarım çay bardağı baldo pirinç
  • yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 10 su bardağı su
  • karabiber, kırmızıbiber ve tuz
Sosu:
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • nane ve pulbiber
Yapılışı:
Unu yağda kavurun. Salçaya biraz su ilave ederek sulandırın ve tencereye ekleyin. 10 bardak su koyun. Su kaynayınca, sudan geçirilmiş mercimeği, pirinci ve bulguru tencereye ilave edin. Tuz ve diğer baharatları koyup, içindekiler pişene kadar çorbayı pişirmeye devam edin. Sosu için, küçük bir tavada tereyağını eritin. Nane ve pulbiberi ekleyip, biraz tereyağında kavurun. Sonra bu sosu çorbaya ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder