7 Ocak 2010

Fırında Mantar


Malzemeler: (3-4 kişilik)
  • 300 gram küçük mantar
  • 5 iri diş sarımsak
  • 200 gram konserve doğranmış domates veya 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3-4 dal maydanoz
  • karabiber ve tuz
  • Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:

Sapları temizlenmiş ve yıkanmış mantarları, küçük bir tepsiye dizin. Başka bir kapta küçük doğranmış sarımsakları, zeytinyağında kavurun. Sonra domatesi, sirkeyi ve baharatları ilave edin. Sos kaynamaya başlayınca ince kıyılmış maydanozları ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip, sosu ocaktan alın. Sosu mantarların üzerine dökün. Üzerini kaşar peyniri ile kaplayıp, 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.

2 yorum: