7 Ocak 2010

Sultan Kebabı


Malzemeler:
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 2 adet yufka
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • kekik, kırmızıbiber, karabiber ve tuz
  • Kaşar peyniri rendesi
Beşamel sos:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • tuz
Yapılışı:

Orta büyüklükte doğranmış kuşbaşı etleri, düdüklü tencerede 25 dakika kadar pişirin. Başka bir yerde küçük doğranmış patates ve havuçları haşlayın. Eğer dondurulmuş bezelye kullanacaksanız, onu da haşlamayı unutmayın. Etler pişince, orta boy bir tencereye biraz sıvıyağ koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra eti ekleyin ve biraz daha soğanla birlikte kavurun. Salçayı, haşlanmış diğer sebzeleri ve baharatları ilave edin. Hepsini şöyle bir kavurup, ocaktan alın ve çabuk soğuması için başka bir kaba boşaltın. Bu arada yufkaları dörde bölün. Parçalardan birini bir kasenin içine yerleştirin. İçine hazırladığınız harçtan koyup kaşık ile üstüne bastırın. Kasenin etrafından sarkan yufkalarla harcın üstünü kapatın. Pişireceğiniz tepsiye, kaseyi ters çevirin. Diğer parçalar içinde aynı işlemi uygulayın. Beşamel sos ile yufkanın üzerini kaplayıp, üzerine kaşar peyniri rendesi koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşarlar pembeleşinceye kadar pişirin.

Püf Noktası:

Yufkalar çok büyükse, yufkayı altı parçaya bölün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder