31 Ocak 2010

Hazır Yufka ile Baklava


Malzemeler:
  • 2 paket hazır baklavalık yufka (940 gr)
  • 300 gram tereyağı
  • 400 gram ceviz

Şerbet:

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:

İlk önce şerbeti pişirip, soğumaya bırakın. Baklavayı pişireceğiniz tepsiyi sıvıyağ ile iyice yağlayınız. 250 gram tereyağını yakmadan eritin. 2 tane yufkayı, hiç yağlamadan tepsiye yerleştirin. Bir sonraki yufkayı tepsiye yerleştirin ve tereyağı ile yağlayın. Diğer yufkayı tepsiye serin ve üzerine hafif ceviz serpin. Sonra diğer yufkayı tepsiye yerleştirin ve hiç bir işlem yapmayın. Bu sırayla, yağla-cevizle-boş, tüm yufkaları yerleştirin. Geriye kalan 50 gram tereyağını ocakta kızdırıp, baklavanın üzerinde gezdirin. Sonra baklava şeklinde kesip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Pişen baklavaları fırından alıp, bir kaç dakika bekleyin. Daha sonra önceden hazırladığınız şerbeti eşit olacak şekilde, baklavanın üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Hazır baklavalık yufkaların sayısı ve ağırlığı markalara göre farklılık gösteriyor. Benim kullandığım markada, her pakette 12 adet yufka vardı ve 470 gram idi. Bu yüzden iki paket kullandım. Siz de bu yufkaları kullanırken, verdiğim bilgiler ışığında hareket ediniz. Aksi taktirde malzemeler ve şerbet az ya da çok gelebilir. Bu tarif için 35 x 40 büyüklüğünde bir tepsi kullandım. Fazla gelen yufkaları tepsiye göre kestim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder