20 Ocak 2010

Parça Etli Nohut Yemeği


Malzemeler: (4-6 kişilik)

  • 2 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
  • 500 gram iri doğranmış dana kuşbaşı veya kemikli et
  • 2 orta boy yemeklik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • karabiber, kırmızıbiber ve tuz

Yapılışı:

Düdüklü tencereye biraz sıvıyağ koyup, soğanları ve eti kavurun. Sonra salçaları ve nohutu ekleyip, hepsini iyice karıştırın. Bir kaç dakika daha kavurup, nohutun üstünü kaplayacak kadar su ekleyin. Baharatlarını ilave edip, düdüklünün kapağını kapatın. Düdüğünü kapadıktan sonra 40-45 dakika kadar pişirip, ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder