24 Ocak 2010

Kıymalı Börek


Malzemeler: (4 - 5 kişilik)
  • 2 adet yufka
  • 2 yumurta
  • galeta unu

Harç:

  • 250 gram kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, kırmızıbiber ve tuz

Yapılışı:

Harcı hazırlamak için, bir tavada kıymayı kendi suyunu çekene kadar kavurun. Sonra biraz zeytinyağı ve ince doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış maydanozları da ekleyip, iki üç dakika kadar daha kavurup, harcı ocaktan alın ve çabuk soğuması için bir başka kaba aktarın. Yufkayı sekize bölün. Arasına hazırladığınız harçtan koyup, sigara böreği gibi fakat daha kalınca sarın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder