Malzemeler: (4 - 5 kişilik)
- 2 adet yufka
- 2 yumurta
- galeta unu
Harç:
- 250 gram kıyma
- 2 orta boy kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber, kırmızıbiber ve tuz
Yapılışı:
Harcı hazırlamak için, bir tavada kıymayı kendi suyunu çekene kadar kavurun. Sonra biraz zeytinyağı ve ince doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış maydanozları da ekleyip, iki üç dakika kadar daha kavurup, harcı ocaktan alın ve çabuk soğuması için bir başka kaba aktarın. Yufkayı sekize bölün. Arasına hazırladığınız harçtan koyup, sigara böreği gibi fakat daha kalınca sarın. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder