6 Ocak 2010

Sütlaç


Malzemeler:
  • 7 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:

Pirinci 2 su bardağı su ile pişirin. Suyunu çekince sütü ve şekeri ilave edin. Bu şekerli süt karışımından 1 su bardağını ayırın. Buğday nişastasını ve pirinç ununu bir kaba alın. Üzerine ayırdığınız sütü yavaş yavaş ekleyerek, topaksız bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Bu karışımı azar azar tencereye ilave edin. Karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin. Pişen sütlacı kaselere alın. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyun. Tarçın dökerek servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Sütlaç yaparken kırık pirinç kullanabilirsiniz. Ben baldo pirincini tercih ediyorum. Bu tarif ile ne çok sulu ne çok katı bir kıvam elde edeceksiniz. Daha katıca bir kıvamda seviyorsanız, pirinç ununun ya da buğday nişastasının miktarını artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder