20 Ocak 2010

Sütlü İrmik Helvası


Malzemeler:
  • 1 kase irmik
  • yarım çay bardağı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
  • 100 gram tereyağı

Şerbet:

  • 1 kase dolusu şeker
  • 1 kase su
  • 1,5 kase süt

Yapılışı:

Orta boy bir tencereye şekeri, sütü ve suyu koyup, kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve beş dakika kadar daha pişirin. Sonra şerbeti ocaktan alın. Diğer yanda, irmiği yayvan çelik bir tencereye alın. Tereyağını ve fıstıkları da ilave edip, irmiklerin rengi açık kahverengiye dönene kadar, sürekli karıştırarak kavurun. Tencerenin kapağını çok az bir yer açık kalacak şekilde tutup, açık olan yerden şerbeti yavaş yavaş dökün. Şerbetin tamamını döktükten sonra şöyle bir karıştırıp, altı kısılmış en küçük ocakta şerbeti çekene kadar pişirin. Helvayı servis tabağına alın ve tarçın dökerek servis yapın.

Püf Noktası:

İrmik, şeker, su ve süt için hep aynı kaseyi kullanmalısınız. Böylece hepsi için aynı ölçüyü kullanmış olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder