14 Ocak 2010

Sable Bisküvisi


Malzemeler:
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısını ayırın)
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un ( 200 ml'lik bardak ile 5 su bardağı koydum)
Yapılışı:

Yumurta ve pudra şekerini çırpın. Sonra eritilmiş tereyağını ve 1 su bardağı fındık içini ekleyip, iyice karıştırın. Limon kabuğu rendesini ilave edin. Yumuşak kıvamlı ve elinize yapışmayacak bir hamur elde edinciye kadar un ekleyip, yoğurun. Una vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp, eklemeyi unutmayın. Hamuru üç parçaya ayırın ve yaş bez altında 15 dakika kadar bekletin. Sonra hamuru kalıplarla kesip, üzerine ayırdığınız yumurta sarısından sürün. Üstüne fındık içi serpin. Pembe pembe pişirip, üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.

Püf Noktası:

Un miktarını direk su bardağı cinsinden söylemek istemedim. Çünkü unun cinsi, hamurun kıvamını etkileyebilir. Yalnız size fikir vermesi açısından kendi eklediğim miktarı, parantez içerisinde belirttim.

Bu uzun süre dayanan bir kurabiye tarifi. Hava geçirmez kaplarda pudra şekeri koymadan muhafaza edebilirsiniz. Pudra şekerini servis yaparken ilave ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder