2 Ocak 2010

Beşamel Soslu Hindi


Malzemeler: (6 kişilik)
  • 6 parça hindi göğsü
  • Kaşar peyniri rendesi

Sosu:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığının yarısı kadar biber salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
  • tuz, toz kekik, karabiber ve kırmızıbiber

Beşamel sosu:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • yarım kahve fincanı sıvıyağ
  • tuz

Yapılışı:

Parça hindi göğüsleri, düdüklü tencerede 40 dakika kadar pişirin. Pişen hindileri borcam kaba alın. Bir kasede sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırın. Hindilerin üzerini bu sosla kaplayıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika kadar pişirin. Bu sırada beşamel sosu hazırlamak için, teflon bir kaba unu koyun. Tereyağını ilave edip, unu kavurun. Ayrı bir yerde yumurtayı çırpın ve üzerine sütü ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kavrulan unun üzerine ekleyin. Sıvıyağı da ekleyip, kısık ateşte sos katılaşıncaya kadar pişirin. Pişen beşamel sosu, fırından çıkan soslu hindinin üzerine yayın. Biraz kaşar peyniri rendesi serpip, 1 su bardağı suda 1 yemek kaşığı salçayı eritip beşamel sosa değdirmeden borcama dökün. 180 derece fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirin.

Püf noktası:

Hindiyi düdüklü tencerede yumuşak olması için pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder