15 Ocak 2010

Kereviz Salatası


Malzemeler: (6 kişilik)
  • 400 gram kereviz (kabukları soyulmuş ve yıkanmış)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 5 iri diş sarımsak
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı light mayonez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz

Yapılışı:

Sarımsakları soyun ve sarımsak ezeceği ile ezin. Derince bir kaseye sarımsakları, yoğurdu ve tuzu koyup, karıştırın. Kerevizi soyup, rendenin iri kesen tarafı ile rendeleyin. Rendelenen kerevizleri sarımsaklı yoğurt ile hemen karıştırın. Bu karışıma mayonezi, cevizi ve zeytinyağını sırasıyla ekleyip, karıştırın. Tekrar tuzunu kontrol edin. Şayet ilave edilmesi gerekiyorsa biraz daha tuz ilave edip, salatayı servis tabağına alın. Üzerine hafif dövülmüş ceviz gezdirip, servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Önce sarımsaklı yoğurdu yapıp sonra kerevizi soyup, rendelemeye başlayın. Çünkü kereviz soyulduktan sonra kararmaya başlar. Eğer ilk önce kerevizi soyduysanız, kararmaması için limonlu suda bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder