27 Ocak 2010

Sebzeli Rosto


Malzemeler: (3-4 kişilik)
  • 500 gram rostoluk et
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 orta boy havuç
  • 200 gram kereviz
  • 3 orta boy patates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı silme biber salçası
  • yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • karabiber, kırmızıbiber ve tuz

Yapılışı:

Eti, kürdan ile farklı yerlerinden delin. Derince bir kabın içerisine ilk olarak eti sonra tüm sebzeleri çiğden ve iri doğranmış şekilde ekleyin. Domates ve biber salçasını, yağı ve baharatları ekleyip, hepsini iyice karıştırın. Pişirme poşetinin içine tüm malzemeyi koyun. 1,5 çay bardağı su ekleyip, ağzını sıkıca kapayın. Poşetin herhangibir yerinden küçük bir delik açın. 180 derece fırında bir saat pişirin. Pişen yemeği fırından çıkarın. Bazıları rostoluk eti bu şekilde servis etmeyi tercih ediyor. Ben daha lezzetli olması için, eti halkalar halinde dilimleyip, bir fırın tepsisine alıyorum. Tüm malzemeyi de fırın tepsisine eşit şekilde dağıtıyorum. Yemeğin sosunu etlerin üzerine döküp, 6-7 dakika kadar fırında pişirip, servis yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder