2 Ocak 2010

Soslu Karides


Malzemeler:
  • 360 gram jumbo boy temizlenmiş karides
  • 4-5 iri diş sarımsak
  • 1 orta boy domates
  • 3-4 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
  • çeyrek bağ maydanoz
  • yarım limon suyu
  • tuz

Yapılışı:

Karidesleri 10 dakika 2 su bardağı kaynamış suda haşlayın. Haşlanmış karidesleri süzün. Orta boy bir çelik tencerede zeytinyağında karidesleri üç dakika kadar kavurun. Daha sonra ince kıyılmış sarımsakları ilave edin ve 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kabuğu soyulmuş ve minik küpler halinde doğranmış domatesi, tencereye ekleyin. Domatesler püre kıvamına geldiğinde, ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve bir dakika kadar daha pişirip, servis tabağına alın. Üzerine yarım limon suyunu gezdirip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder