30 Ocak 2010

Krep

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 silme yemek kaşığı toz şeker
  • bir tutam tuz
  • 250 ml süt
  • 50 gram tereyağı

Yapılışı:

Unu, kabartma tozunu, şekeri ve tuzu karıştırıp, tel süzgeç ile derin bir kaba eleyin. Ortasını açıp eritilmiş tereyağını, hafifçe çırpılmış yumurtayı ve sütü ekleyip, karıştırın. Pürüzsüz bir karışım elde etmek için mikser ile çırpın. Karışımın ağzını stretch film ile kapatın ve 15-20 dakika kadar dinlendirin. Teflon bir tavayı yağlayıp, karışımdan 2 yemek kaşığı kadar koyun. Hamuru çok ince olacak şekilde yaymayın. Ters düz ederek pişirin. Arzu ederseniz pişirdikten sonra tekrar tereyağı sürebilirsiniz.

Püf Noktası:

Kreplerin hepsinin aynı büyüklükte olmasını isterseniz, yağda yumurta pişirmek için kullanılan yüksek ısıya dayanıklı pişirme halkalarından kullanabilirsiniz. Şayet elinizde bu ürünlerden yoksa, tavanızın büyüklüğü kaç tanesini bir arada pişirmeye elverişli ise, o kadarını birarada pişirin. Krepleri rahat çevirebilmeniz için çok sık aralıklarla hamurdan dökmeyin.

Kreplerin kalın oluşu dikkatinizi çekmiştir mutlaka. İngiliz usulü krepler bu şekilde kalın oluyor. Bu karışımdan 12 adet krep çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder