22 Ocak 2010

Ispanaklı Börek


Malzemeler:
  • 2 tane yufka
  • 500 gram ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 200 gram peynir
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yufkaların arasına sürmek için :
  • yarım kahve fincanı yağ
  • yarım kahve fincanı su
Böreğin üstüne sos:
  • yarım kahve fincanı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
Yapılışı:

Ispanakları yıkayıp, iri iri doğrayın. Derince bir tencerede soğanı, yağda pembeleştirin. Ispanakları da ilave edip, 2 - 3 dakika kadar hepsini iyice karıştırın. Ispanakları ocaktan alın. Ispanaklar soğuyunca peyniri ilave edip, karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün. Herbirini su ve yağ karışımı ile iyice yağlayın. ilk olarak, yarım yufkanın yuvarlak kısmına ıspanaklı harçtan koyup, rulo yapın. Sonra gül gibi kıvırıp, yuvarlak borcamın ortasına koyun. Diğer yufkalar için harcı ortadan ikiye böldüğünüz kısma (uzun kısma) koyarak rulo yapın ve borcama yerleştirdiğiniz ilk rulonun etrafını saracak şekilde, diğer yufkaları yerleştirin. Büreğin üstüne dökmek için yumurta, yoğurt ve yağdan oluşan karışımı iyice çırpın ve böreğin her kısmını kaplayacak şekilde sosu böreğin üzerine dökün. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Püf noktası:

Dikkat ettiyseniz ıspanakları ve soğanları şöyle bir kavurup, ocaktan aldık. Çünkü ıspanakları önceden çok pişirirseniz, hem ıspanak sulanır hem de yufkalar pişene kadar iyice ezilirler.

2 yorum:

  1. Ellerinize saglik börege hayir diye bilecek kimse tanimiyorum sevgiler canim

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun. Börekler benim için de vazgeçilmezler arasında:)) Sevgiler...

    YanıtlaSil