9 Mart 2009

Ankara Tava


Malzemeler:
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 3 tane domates
  • 2 tane büyük çarliston biber
  • 2 su bardağı şehriye
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • karabiber, tuz

Yapılışı:

Normal büyüklükte doğranmış kuşbaşı eti, düdüklü tencerede düdüğünü kapattıktan sonra 15-20 dakika kadar pişirin. Pişen etleri tenceye alın. Kısık ateşte, zeytinyağında kavurmaya başlayın. İlk önce küçük doğranmış biberleri ekleyin ve bir süre daha kavurun. Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. Yarım su bardağı et su veya normal su ekleyip, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edin. Etleri suyu çekene kadar pişirin. Başka bir yerde, şehriyeyi yayvan bir kapta biraz sıvıyağ ile kavurun. Üzerine 3,5 su bardağı ekleyin. Biraz karabiber ve tuz koyup, pilav gibi pişirin. Suyu azaldığında hazırladığınız eti şehriyenin ortasına döküp, şehriye suyu çekene kadar birlikte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder