21 Mart 2009

Soslu Tavuk


Malzemeler:

  • 3 büyük ince kesilmiş tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • gouda, mozeralla veye kaşar peyniri
  • karabiber, kırmızıbiber, tuz

Sos:

  • yarım çay bardağından biraz fazla domates püresi
  • 2 büyük diş dövülmüş sarımsak
  • kekik, karabiber, kırmızıbiber, tuz

Yapılışı:

Yayvan teflon bir tencereye tavukları koyun ve kısık ateşte suyunu çekene kadar, ara ara ters düz ederek pişirin. Baharatlarını eklemeyi unutmayın. Suyunu çekince zeytinyağını ilave edip, hafif şekilde kızartın. Kızaran tavukları bir fırın tepsisine alın. Yarım çay bardağı domates püresine sarımsağı ve baharatları ilave edip, karıştırın ve tavukların üstüne sürün. Üstünü peynir ile kaplayıp, fırında eriyip, hafif kızarıncaya kadar 200 derecede pişirin.

Püf Noktası:

Tavukları pişirirken de baharat eklediğiniz için, sosun baharatını ilave ederken dikkatli olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder