22 Mart 2009

Patlıcan Tava


Malzemeler (3-4 kişilik):

  • 4 büyük patlıcan
  • 3 büyük çarliston biber
  • 500 gram kuşbaşı
  • 3 orta boy domates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 2 orta boy soğan
  • çok az sirke
  • karabiber, kırmızıbiber ve tuz

Yapılışı:

İri doğranmış kuşbaşıları, düdüklü tencerede düdüğünü kapattıktan sonra 15 dakika pişirin. Patlıcanları çizgi çizgi soyun. Patlıcanları iri iri doğrayıp, yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcanları yayvan bir teflon tencereye alın. İri iri doğranmış biberleri de kızartıp, patlıcanın üzerine koyun. Başka bir yerde soğanları halka halka kesin ve etlerle birlikte, zeytinyağında soğanlar kavrulana dek pişirin. Tabi baharatları eklemeyi unutmayın. Pişen etleri patlıcanın üzerine yayın. Domatesleri halka halka doğrayıp, bir tavaya koyun. Üzerine çok az sirke gezdirin. Sarımsakları iri iri doğrayıp, biraz tuz ilave edin. Karışımı çok az pişirin. Sonra bu karışımı, etlerin üzerine yayın ve yemeği kısık ateşte 20 dakika pişirip, servis yapın. Arzu edenler, sarımsaklı yoğurt ile de servis yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder