27 Mart 2009

Jöleli Kremalı Pasta


Malzemeler:
  • bir paket petibör bisküvi

Krema:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • yemek kaşığının ucu ile biraz tereyağı veya margarin

Jöle:

  • 1 su bardağı süzülmüş portakal suyu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

Bir tencereye şeker, un ve vanilyayı koyup karıştırın. Üzerine sütü ekleyip, krema koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra pişirin. Kaynayınca kremayı ocaktan alın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı kremanın içinde eriyene kadar, karıştırmaya devam edin. Küçük dikdörtgen borcama bisküvileri yerleştirin. Üzerine krema dökün. Sonra bir kat daha bisküvi koyup, geri kalan kremayı bisküvilerin üzerine döküp, soğumaya bırakın.

Jöleyi yapmak için nişasta ve şekeri küçük bir tencereye koyup, karıştırın. Daha sonra üzerine portakal suyunu ilave edin. Karışım, katılaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Pişen jöleyi kremanın üzerine dökün. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası:

Jöleyi krema soğuduktan sonra dökmelisiniz. Aksi taktirde jöle ve krema birbirine karışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder