6 Mart 2009

İzmir Köfte


Malzemeler (3 kişilik):

  • 350 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • 1 dilim bayat ekmek
  • karabiber, kırmızıbiber, kimyon, tuz
  • 2 tane büyük boy patates

Yapılışı:

Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı içine rendeleyin. İnce doğranmış maydanozu ve diğer malzemeleri ekleyip, yoğurun. Buzdolabında dinlendirin. Bu arada patatesleri yıkayıp, soyun. Elma dilimleri şeklinde doğrayıp, pembe pembe kızartın. Köfteleri de yakmadan hafif kızartın. Başka bir yerde 1 yemek kaşığı dolusu salçayı, 1-2 yemek kaşığı yağda kavurun ve üstüne 2 su bardağı su ekleyin. Biraz tuz ve karabiber ilave edin. Kızarttığınız patates ve köfteleri salçalı suyun içerisine yerleştirip, kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.

2 yorum:

  1. süper bi lezzet ve çok güzel bi tarif açık ve net görüntü de çok iştah açıcı
    akşama menü belli oldu sayende :o)
    yanına pilav bir de cacık sanırım iyi olur ;) ellerine ve emeğine sağlık
    sewgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım,afiyet olsun. Yakında 'istek yemeği' yapıp, en kısa sürede sayfamda yayınlayacağım.:)
    Gene görüşmek üzere...

    YanıtlaSil