1 Mart 2009

Çeçen Salatası


Malzemeler (4-5 kişilik):

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 iri orta boy patates
  • bir demet maydanoz
  • 3 su bardağı kornişon turşu (350 gr.)
  • 1 tane büyük limon
  • zeytinyağı, kekik, tuz

Yapılışı:

Tavuk göğsünü küçük küçük küp şeklinde doğrayıp, teflon bir tencereye alın. Üstüne çok az su ekleyip, suyunu çekene kadar ara ara karıştırıp, pişirin. Suyunu tamamıyla çektiğinde 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurup, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Hepsini şöyle bir kavurup, ocaktan tavukları alın.

Patatesleri soyup, küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Küçük bir tencerede, üzerine biraz su ekleyerek pişirin. Derin bir kaba pişirdiğiniz tavukları, haşladığınız patatesleri, bezelyeyi, mısırı, küçük küpler şeklinde doğranmış turşuları ve ince kıyılmış maydanozu koyun. Bir bardakta limon suyunu, limon suyunun yarısı kadar zeytinyağını, biraz kekik ve tuzu karıştırıp, malzemelerin üzerine dökün. Hepsini iyice karıştırın.

Püf Noktası:

Bu salatanın en önemli özelliği içindeki turşudur. İsterseniz içine küçük küçük doğramak koşuluyla karışık turşu koyabilirsiniz. Ben konserve bezelye kullandığım için haşlamadım. Siz tazesini veya dondurulmuşunu kullanacaksanız, o zaman bezelyeyi de haşlamanız gerekir.

2 yorum:

  1. Gerçekten Çok lezzetli görünüyor ve ilk kez bu sitede gördüm en kısa zamanda deneyeceğiz

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok leziz bir salata. Salata olarak yenebileceği gibi diyette olan herkes için bir ana yemekte olabilir. Tabi ölçüyü gene de kaçırmamak koşuluyla :))

    YanıtlaSil